GÖZ SAĞLIĞI VE BAĞLI OLDUĞU ORGANLAR




📌Göz sağlığı organların sağlığı ile bağlantılıdır. Miyopi kalp böbrek ve incebagirsakların sıhhati ile bağlantılıdır.
Siz miyop birisini gördüğünüz de herhangi bir sebepten dolayı onun böbrek sağlığını düşük olduğunu hemen tahmin edebilirsiniz.
 📌Çünkü böbreklerinde problem olanların hepsinde MİYOP vardır.
HİPERMETROPİ karaciğer dalak ve kalın bağırsaklar ile bağlantılıdır.
Hipermetrop daha kolay tedavi edilebilir ama miyop tedavisi çok zordur.
📌Astigmatta karaciğer ile bağlantılıdır.
Biz daha önce hipermetropi ve astigmatı 40 yaşın üzerindekilerde görürdük.
Ama şimdi daha erken yaşlarda görülmeye başlandı.Artık küçük çocuklarda bile görünüyor. Çünkü mama tüketen bebeğin bütün vücudunda özellikle de ilk önce karaciğerinde birikinti olur.
 Önce karaciğer sonra böbrekler daha sonra da bütün dokular ve organlar zorlanır.
Ama anne sütü ile beslenen çocuklarda bu problem hemen hemen hiç yoktur.
Eğer gözü terbiye ederseniz bütün duyguları terbiye eder ve sıhhati düzeltirsiniz.

📌Namaz kılarken secdede gözlerin açık olması gerekir. Namazda selam verirken de göz hareketleri çok önemlidir.
Bütün organlar göze bağlıdır.

📌Biz göz irisinden hastalık teşhislerini de öğrenmek isteriz aslında biz teşhise muhtaç değiliz ama ilgi duyan varsa öğrenebilir.
Ama bunu yapacak olan kişi direkt olarak göze bakmasın fotoğraf alsın ve ona baksın çünkü direk göze bakmak tehlikelidir.

📌Göz dokularında aynen diğer organların dokuları gibi birikinti toplar.Tedavi uygulamadan önce göz kaşıntısı gözyaşı akması yaşanırken ,tedaviden sonra birikinti yok olduğu için bu problem de yok olur.
 Ayrıca glokomda geçer.

📌Bizim görme kuvvetimiz gözden değil göz kaslarında kaynaklanır görme zayıflığı da kastan kaynaklanır.Görme zayifligi da kastan kaynaklanir.
Yani gözleri idare edemeyen kaslardır.
Bu yüzden gözlük kullanmamak gerekir.
Özellikleçocuklarda göz problemleri zamanla geçer ama doktorlar veya anne baba farkedip müdahale ederse çocuk gözlüğü alışır.
Gözü alışınca da göz kasları zayıflamaya başlar ve göz hep daha zayıf olur.

📌Daha önce gözlük çok nadir kullanılırdı. Kullananlarda hep sosyete,çok zengin ve çok okuyanlar ile değişik yiyenler olurdu.
Sma halk arasında gözlük kullanan pek görülmezdi.
Ben köylü kızıyım şehre gelene kadar hiç gözlük görmedim.Şehre gelince de ara sıra görmeye başladım ama şimdi gözlük kullananlar çoğaldı.
 Bu da maalesef doktorların hatalarından kaynaklanmaktadır.Çünkü onlar hastalara hemen gözlük veriyorlar eğer gözlük kullanmaya başladıysanız gözleriniz gözlüğü alışmış demektir.
 O zaman gözlüğü bırakmak için hiç olmazsa 1-3 ay kullanmamak gerekir. Ama alişan kişi gözlüksüz hiçbir şey yapamaz ve bırakmaya çalışsa da bırakamaz.
📌Böyle bir problemimiz vardır.Çünkü insanın kitap okuması gerekir, çalışması gerekir, böylece gözlüksüz hiçbir şey yapamaz hale gelir.
Eğer gözlük takmayı bırakırsanız gözleriniz zamanla düzelir onun için gözlük kullanmayın ve her ay arka arkaya şakaklara ve burun içine sülük koyun bir de sabah güneşine bakın.

📌İlk önce birkaç defa kısa kısa bakın ve gözlerinizi çekin.
Sonra daha uzun sürelerle bakın daha sonra sabah güneşine değil,kuşluk vakti güneşine, daha sonra da öğlen güneşine bakın.
Çünkü yalnızca sağlıklı göz güneşe bakabilir. Sağlıklı olmayan ise bakamaz.
Daha önce herkeste saat yoktu ve saat güneşten tespit edildiği için hep güneşe bakılırdı.
 📌Bu yüzden ben "sağlıklı gözleri istiyorsanız aynı eski insanlarda olduğu gibi güneşe bakın" diyorum.
Yogacılar güneş ışıkları gözüme giriyor gözlerimi temizliyor sağlamlaştırıyor ve kuvvetlendiriyor diye düşünerek güneşe bakın diyorlar.

📌Ben Türkiye'ye geldiğimde daha yeni müslümandım ve bunu yapıyordum.
Sabahları hep bu yüzden güneşe bakıyordum. Benim oğlum o zamanlar bir cemaate ait bir spor salonuna gidiyordu onun hocası da "annene söyle sabahları güneşe bakmasın böyle yaparak allah'a şirk koşuyor" demiş. Oğlum eve gelerek bunu bana söyleyince çok korktum ve tabii ki daha sonra da güneşe bakmadım. Şimdi ne zaman güneşe baksam bu vaka aklıma geliyor.
.Aidin Salih Seminerler inden.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DR. AİDİN SALİH HOCAMIZIN KALP VE BEYİN DAMARLARINI AÇICI MEŞHUR KÜRÜ

KABUKLARI SOYULMUŞ VE KIZARTILMIŞ SUSAMLARIN EZİLMESİ İLE MEYDANA GELEN TAHİN İNSAN SAĞLIĞINA SAYISIZ FAYDALARI OLAN MUCİZE BİR BESİN KAYNAĞIDIR.

LGBT Dehşeti !!!